Muzieklessen - Muziekvereniging Helicon

Ga naar de inhoud

Muzieklessen


Algemene Muzikale Vorming:

Op de donderdagavond worden er AMV-lessen gegeven aan kinderen van 7 tot 9 jaar (16:45-17:30, in De Ark, Oranjestraat 2 in Berkel & Rodenrijs).

De cursus duurt 1 jaar en tijdens dit ene jaar maken de kinderen kennis met het notenschrift, ontwikkelen ze ritmisch gevoel en leren ze de eerste beginselen van het blokfluitspelen.
Dit instrument hebben we heel bewust gekozen: Helicon is een harmonieorkest en bestaat dus voornamelijk uit blaasinstrumenten.
Door het bespelen van de blokfluit leren de kinderen alvast instrumentale vaardigheden die ze goed kunnen gebruiken als ze de volgende stap binnen Helicon gaan maken, namelijk het meespelen in het leerlingenorkest op bijvoorbeeld dwarsfluit, klarinet of trompet.Tijdens de cursus zullen de kinderen al kennis maken met de vereniging en met alle instrumenten die in het orkest bespeeld worden,
zodat het kiezen van het juiste instrument een stuk gemakkelijker wordt gemaakt.
Voor de twee concerten die we elk jaar geven, oefenen de kinderen zelfs al een paar keer met het startersnorkest en treden ze ook daarmee op.
De cursus bestaat uit ongeveer 35 lessen; instromen tijdens de cursus is na overleg mogelijk.Kosten: jaarlidmaatschap Helicon (momenteel 4 kwartalen van 32,50 onder voorbehoud van eventuele contributieverhogingen) + een eenmalige bijdrage voor lesmateriaal van 15.
De lessen worden gegeven door Danielle van de Bas. Zij studeert aan het conservatorium in Rotterdam.
Danielle volgt een opleiding docent muziek met klarinet als haar primaire instrument.
Bij de opleiding leert ze veel instrumenten  bespelen en veel manieren om muziekles te geven.
Zij geeft klarinetles in Haastrecht en dirigeert ook het startersorkest van muziekvereniging Concordia, wat ze erg leuk vindt om te doen.
Ook geeft ze klarinetles aan een aantal leden van Helicon.
 


 
Fluiten met visjes:

 
De cursus “Fluiten met visjes” is bedoeld voor jonge kinderen (5-7 jaar), die nog te klein zijn voor de cursus AMV maar die wel al graag blokfluit willen leren spelen of gewoon muziek willen maken. Bij deze cursus wordt nog niet met noten gewerkt, maar met leuke tekeningen van verschillende soorten kikkervisjes waardoor de kinderen al heel snel een paar liedjes op de blokfluit kunnen spelen. Die kikkervisjes zijn bedoeld als een opstapje naar het notenlezen.
 
De kinderen leren vijf grepen op de blokfluit, allemaal voor de linkerhand, en kunnen aan het einde van de cursus het “linkerhand-diploma” verdienen. Vervolgens kunnen ze heel gemakkelijk instromen in de cursus AMV.
 
De cursus bestaat uit ongeveer 35 lessen en is zeer speels van karakter. Er wordt dan ook nog niet van de kinderen verwacht dat ze thuis oefenen.
 
De lessen worden gegeven op de donderdagavond, van 16:15-16:45, in De Ark, Oranjestraat 2, Berkel & Rodenrijs.
 
Kosten: jaarlidmaatschap Helicon (momenteel 4 kwartalen van 32,50 onder voorbehoud van eventuele contributieverhogingen) + een eenmalige bijdrage voor lesmateriaal van 15.
 
 

Voor informatie en aanmelding:

Stuur een mail naar: educatie@helicontact.nl.
Bij aanmelding ontvangt u een inschrijfformulier; als dit tijdig wordt opgestuurd naar het secretariaat, zorgen wij er voor dat de lesmaterialen bij de eerste les aanwezig zijn.
Voor beide cursussen geldt dat er pas gestart kan worden wanneer minimaal 6 kinderen zich hebben aangemeld: neem dus vooral veel vriendjes en vriendinnetjes mee!
Terug naar de inhoud