Onze dirigent - Muziekvereniging Helicon

Ga naar de inhoud

Onze dirigent

De orkesten
  
De dirigent

Onze dirigent is Jeroen de Wit.

Jeroen (1978) studeerde harmonie-, fanfare en brassband directie bij Gerrit Fokkema en Gerhart Drijvers. Deze studie is in 2014 succesvol afgerond . Lessen in koordirectie zijn gevolgd bij Oane Wierdsma en Theo Rijkaart. Masterclasses in orkestdirectie kreeg hij van Jan Stulen en Koos Mark, waarbij hij heeft gewerkt aan zowel symfonisch als licht repertoire. Hij combineerde deze studies met zijn trompetstudie bij Frank van der Poel en heeft trompet ook als bijvak gedaan op het conservatorium. Tevens studeerde hij ook Bedrijfskundige Informatica (2000) en Beleids- en Organisatiewetenschappen (2003).
 
Op dit moment is Jeroen ook dirigent van Harmonie “Sint Cecilia” uit Haarsteeg. Als interim dirigent is Jeroen geregeld te vinden op de bok van de meest uiteenlopende orkesten. Als repetitor  werkt hij vaak samen in sectie verband en verleent hij zijn diensten aan play-inns.
 
Als trompettist speelt hij nog bij zijn “oude liefde” Koninklijke Harmonie “De Eendracht” uit Raamdonksveer. Op bugel vinden wij hem bij het Fanfare collectief en de SOD Kapel, een gezelschap dat zich louter richt op het neerzetten van een performance in Oktoberfest sferen.
 
Muziek is voor Jeroen een verbindingsmiddel: hij is ervan overtuigd dat goed uitgevoerde muziek emotie kan oproepen bij muzikanten en luisteraars.
Hij gelooft niet in “stukjes uit dirigeren” maar in een duidelijke lijn die muziek verbindt met de verhaallijn en de mensen die het ten gehore brengen.
 
Zijn oude leermeester Gerrit Fokkema zei ooit: al speel je het simpelste koraaltje, zorg dat het ergens over gaat !
En dat is een uitspraak die goed bij Jeroen past.
Naast zijn gezin, muziek en werk heeft Jeroen af en toe nog tijd voor hardlopen, Formule 1 volgen, lekker uit eten gaan met vrienden of een boek lezen.

 Terug naar de inhoud